RSS

Modele pentru tineri

18 Nov

Image

Modele pentru TINEri – un eveniment organizat de Clubul Studenţilor din Universitatea Româno- Americană si ca sa lamurim de la inceput….cand spun “Club” nu ma refer la tipul de club in care oamenii se bucura de fum si bautura asa cum multi dintre cei carora am inceput sa le povestesc de acest eveniment…au sugerat. Nu ! Este vorba despre un grup de studenti minunati, care, impreuna, reusesc sa faca tot ce isi propun si  mereu isi propun lucruri marete. Acest eveniment se afla la editia a VI-a si isi propune sa motiveze participantii sa isi indeplineasca obiectivele in cariera sau in viata personala, prin povesti de viata si de succes, reale. Povesti care sa poata prin puterea cuvantului sa deschida, minti, inimi si drumuri pentru cei care isi doresc mai mult si mai bine de la viata lor.

Invitati?? Purtatori ai unor nume cu rezonanta, detinatorii unor branduri personale de lux, au pasit pe scena Universitatii in aplauzele tuturor, Elisabeta Lipa, Pavel Bartos, Mihai Covaliu si Florin Dumitrescu. Fiecare a adus cu sine experiente impodobite in valori ablilitati, competente si exact ca si cum ai gusta dintr-o prajitura cu ravas fiecare invitat iti aducea pe fata prin povestea din ravas, un zambet, o stare de bine,  ca rezultat al unui sentiment placut de incurajare venit din partea celor care si-au dorit si au obtinut. Aula Universitatii a fost neincapatoare si cu toate acestea au fost momente in care s-ar fi putut auzi musca sau chiar tropotul unei furnici. Liniste totala. Am fost surprinsa placut sa vad cum tinerii sunt insetati de dorinta de a obtine la randul lor ceea ce-si doresc, de povestile de succes ale altor persoane, de dezvoltare personala si profesionala. Efectul de brand si-a facut simtita prezenta in fiecare din cele 4 cazuri.

Elisabeta Lipa, cea mai mare canotoare a secolului XX, are mai multe medalii de aur, olimpice, decat Costa Rica si probabil si decat alte tari. Si-a sacrificat ani multi din viata muncind pentru a ajunge la acest record dar dorinta puternica de a fi cea mai buna i-a deschis mereu drumul spre succes. Rezultatul la 6 olimpiade (in decursul a 24 de ani) a fost uimitor: 5 medalii de aur, 2 de argint si una de bronz. Sacrificiile au fost nesemnificative in fata bucuriei de indeplinire a unui vis.

Pavel Bartos…sexi Pavel Bartos…o frumusete de om. Ca sa nu se bucure cei ce fara sa citeasca mai departe ar fi inceput sa comenteze, doresc sa mentionez ca ma refer la frumusetea interioara. Cred ca oricat de suparat ai fi, 10 minute de discutie cu Pavel ar putea fi mai eficiente decat 20 de sedinte la psiholog. Creativ si cu un sens al umorului dezvoltat, iti aduce optimismul si energia de care ai nevoie sa incepi orice…chiar daca inca nu stii exact ce.  Pavel a stat putin cu noi pentru ca trebuia sa ajunga la o filmare si ca orice “actor grabit” ne-a lasat doar cu amintirea placuta a momentelor in care l-am ascultat cu drag si ne-am simtit bine alaturi de el.

Mihai Covaliu, iubitor de scrima, a reusit sa obtina o medalie de aur la Olimpiada de la Sydney si bronzul la Beijing. Nu mai stau sa enumar rezultatele de la alte competitii unde atat Mihai cat si Elisabeta au fost minunati. Atunci insa cand incepem sa ridicam stacheta si sa discutam despre participari la olimpiade….numai aceste rezultate, existenta lor, e tot ce conteaza. Se stie deja ca in afara acestora ei au fost cei mai buni sau printre cei mai buni.

Florin Dumitrescu, un sef chef cu Master. Cred ca deja toata lumea stie de Master Chef. Mi-a facut o deosebita placere sa il cunosc. Un om simplu, firesc, relaxat, ale carui exemple mi-au mers la suflet. Desi se adresa tuturor aveam senzatia ca fiecare il percepe ca si cum ar purta un dialog. Florin si ascultatorul. Poate este doar parerea mea…dar calmul lui si felul de a se adresa, asa m-au facut sa simt.  Prin munca Florin a reusit sa cunoasca performanta in domeniul culinar.

O maslina, o atentie si ca rezultat un ropot de aplauze ce nu incetau sa se opreasca pentru maestrul nostru si ceilalti invitati au incheiat o seara minunata ca o cireasa de pe tort.

Parasind aceasta atmosfera “culinara” imi doresc sa va multumesc pentru invitatia la acest eveniment si sper ca spiritul motivational sa va fi cuprins si pe voi, astfel incat sa continuati acest proiect minunat. “Modele pentru TINEri”.

Sa auzim numai de bine !

Image

Image

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on November 18, 2013 in Efectul de Brand

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: