RSS

Zona de confort poate deveni total disconfortanta

13 Feb

La un moment dat in viata, vine timpul cand trebuie sa iti gasesti un loc de munca. Ai terminat liceul sau facultatea, poate si un program de master si deja incepe sa iti fie rusine sa stai asa pe tusa la nesfarsit. Parintii se uita lung la tine atunci cand le ceri bani sa pleci la mare sau la munte, sufletul tau pereche (daca exista), incepe sa aiba pretentii si uite asa incet incet, simti ca a venit momentul in care trebuie sa parasesti Zona de Confort. Atunci pici asa pe ganduri si iti spui: Ia uite mai, ce “disconfortant” poate deveni uneori confortul…..

 Zona de confort

Dar ce este zona de confort? Sa incercam o definitie prin exemple. Imagineaza-ti ca stai intins pe un scaun la soare (zona de confort) si te gandesti sa ajungi astronaut (lucru imposibil de realizat daca tu continui sa stai la soare). Tu insa continui sa stai asa linistit si te gandesti intens fiindca stii bine ca atractia universala “lucreaza”. Ei bine da, lucreaza dar numai daca lucrezi si tu. Numai daca si tu la randul tau faci ceva pentru a-ti indeplini visul. Zona de confort este  zona in care te simti sigur, dar cu toate astea esti nemultumit pentru ca sti ca poti mai mult, ca meriti mai mult insa nu ai incredere in tine ca ai putea sa obtii ceea ce meriti. Am intalnit studenti care au terminat un master si care s-au angajat vanzatori sau iata un exemplu si in cazul celor cu ceva experienta: Am un prieten, inginer, care lucreaza de dimineata pana seara tarziu la o firma. Ii place ce lucreaza, dar este platit foarte putin. Venitul pe care il obtine intretine intreaga familie. Situatia lui personala, nu ii permite sa riste acest loc de munca incercand sa caute de lucru in alta parte. Are nevoie de venitul acesta constant chiar si asa cum este el foarte foarte mic. Desi teoretic stie ca ar avea beneficii mult mai mari in alta parte, practic, nu face nimic in acest sens. A renuntat de mult sa se mai ocupe de “sine”. Munceste toata ziua, vine acasa si are grija de copii, se odihneste si a doua zi totul se intampla in exact acelasi fel. Nu poate pasi in afara zonei de confort. Refuza sa vada cum ar arata viata lui in alta firma, refuza sa incerce sa simta ce bine s-ar simti sa lucreze in domeniul ales, refuza sa viseze la ceva care sa il multumeasca si pe plan financiar.  Nu este usor deloc sa parasesti zona de confort. Dar nu o sa poti sa fi fericit decat daca incerci.

Pentru ca intre zona de confort si visul tau, se afla un ocean de nelinisti, de temeri, de frica de necunoscut din cand in cand, impreuna cu Angela Sabaru – Joint HR, venim sa te sustinem prin consultanta in resurse umane si dezvoltare personala dar si prin seminarii si workshop-uri ce au ca tema dezvoltarea personala si profesionala. Vom fi langa tine daca doresti sa iti urmezi visele si te vom ajuta sa cunosti o parte frumoasa a vietii la care, fara dorinta ta, nu poti ajunge niciodata.

 

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on February 13, 2014 in Seminarii /workshop-uri

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: