RSS

Ce caut eu in viata mea ? – Workshop 10.03.2014

03 Mar

Workshop  - 10.03.2013 Ora 15:00, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti

Workshop – 10.03.2013
Ora 15:00, Universitatea Romano-Americana, Bucuresti

Cum sa convingi un recrutor ca esti exact persoana de care are nevoie daca tu insuti nu stii destul de multe lucruri despre tine?

De cele mai multe ori, se intampla sa ajungem la varsta destul de matura pana cand incepem sa ne punem aceasta intrebare. Atunci ne pare rau ca nu am incercat sa ne definim/autocunoastem la timpul potrivit.

Care ar fi insa timpul potrivit?

O varianta ar fi: momentul in care incepi – intr-o forma sau alta – sa te desprinzi de stadiul de adolescent si fie ca te intereseaza directia in care sa-ti aprofundezi studiile, fie ca te gandesti sa-ti gasesti un loc de munca si incepi sa reflectezi din ce in ce mai serios la modul in care iti vei asigura existenta.

Aflat in aceasta situatie de a lua o decizie, te confrunti cu multe ganduri; de multe ori iti este dificil sa simti ca ai facut cea mai buna alegere, sa fii impacat cu aceasta.

Nesiguranta conduce la o diminuare a increderii in sine iar aceasta, la randul ei, la o scadere a performantelor si la procrastinare. Incepi deci sa amani, sa adopti un comportament care nu te defineste in totalitate, sa incerci sa fii cine vor altii sa fii si nu cine esti de fapt. Astfel, o parte din personalitatea ta este stirbita si nu te simti implinit.

Acest lucru se intampla pentru ca pana atunci – aproape sigur – nu te-ai intrebat, cine esti, ce iti place sa faci, ce te pricepi sa faci si ce anume iti poate aduce un profit/salariu care sa iti asigure o stima de sine buna si un trai cel putin decent.

Pentru a gasi raspunsul cel mai potrivit cu privire la persoana ta nu este suficient sa faci un singur test. Este nevoie de mai mult efort. Dar odata ce incepi sa te cunosti, realizezi cat timp ai pierdut facand lucruri pe care in conditiile actuale nu le-ai mai face.

Este ca si cum ai avea un puzzle cu flori de camp si ai pune tulpinile de la papadii la garofite sau ca si cum ai invarti o roata patrata. Se poate invarti dar cu mult efort si fara bucurie.  Realizarile abia ca le sesizezi, iar tu – da tu – nu te simti implinit pe nici un plan.

Fie pentru ca ai fost influentat de parinti, prieteni, rude, fie ca ai gresit pur si simplu in alegerea facuta, iti doresti sa dai timpul inapoi, sa poti beneficia de un nou inceput in cariera si viata. Dar timpul este cu adevarat singura resursa despre care stim sigur (deocamdata) ca este limitata si ireversibila.

Tocmai de aceea, te asteptam la un workshop cu premii surpriza in care vom incerca sa raspundem impreuna la intrebarea: “Ce caut eu in viata mea?”

Cu cat vei stii mai multe despre “cine esti”, vei stii mai exact ce trebuie sa faci mai departe, increderea in tine iti va creste, iar drumul tau in viata va fi presarat cu mai multe realizari, lucruri ce te vor motiva si sustine in demersul (deloc usor) de a-ti gasi un loc de munca ce corespunde valorilor, abilitatilor si competentelor tale. Te va ajuta sa ajungi din ce in ce mai aproape de visul tau, acolo unde – daca nu te cunosti pe tine insuti – e posibil sa nu ajungi niciodata.

Speaker:  Monica Rosu                                                            Invitat: Angela Sabaru – Joint HR

Consultant Marketing/HR,                                                           Consultant Management HR

Trainer autorizat ANC(CNFPA)                                                    15 ani experienta in HR

 

Advertisements
 
1 Comment

Posted by on March 3, 2014 in Seminarii /workshop-uri

 

One response to “Ce caut eu in viata mea ? – Workshop 10.03.2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: