RSS

COMANDA RAPID prin FastOrder! Nu o lasa sa se plictiseasca asteptand!

20 Jan
FastOrder

FastOrder

 

Tehnologia nu te lasa sa te plictisesti.

Trei tineri au avut o idee faina si s-au pus pe treaba.  Au reusit sa creeze o aplicatie  utila tuturor celor care doresc sa serveasca masa in oras fara sa se enerveze din cauza timpului de asteptare al comenzii pe de o parte si pe de alta parte utila proprietarilor de restaurante, baruri, cafenele, hoteluri-room service etc si care doresc ca totul sa mearga uns.

Acesti tineri antreprenori sunt: Lucian Cramba, Alexandru Coman si  Bogdan Herea. In luna martie 2016 au lansat aplicatia FastOrder si au deja 15000 de utilizatori si circa 100 de localuri inregistrate.

Prin  intermediul aplicatiei iti comanzi rapid portia de mancare dorita! Totul este ca aceasta aplicatie sa fie utilizata in restaurantul in care te afli. Iata ce a declarat Lucian Cramba pentru start-up.ro : ”In momentul in care te asezi pe scaun, aplicatia stie in ce local te afli si la ce masa esti. Pe meniu vei avea un QR Code pe care il vei scana din aplicatie. Acolo te loghezi cu contul de Facebook si trimiti comanda. La bar, apare pe monitor o notificare cu comanda aferenta fiecarei mese si fiecarei persoane de la acea masa. Pentru ospatari e mult mai usor, nu mai este atat de mult timp pierdut”.

As mai adauga, asa la prima vedere, ca odata ce descarcati aplicatia in telefon, aveti la indemana o varianta demo. Mie mi-a placut cum functioneaza si tocmai de aceea cred ca ideea merita sa fie transmisa mai departe!

 

 

Haideti sa vedem cum anume ne ajuta aceasta aplicatie in functie de categoria in care ne aflam: Clienti sau Proprietari ai localurilor

Beneficii Daca esti client si utilizezi aplicatia FastOrder Daca esti Proprietar local / ospatar si  platesti abonament pentru aplicatia FastOrder
Comanda rapida Clientul descarca aplicatia in telefon, scaneaza codul de bare  pe meniu, alege ce isi doreste sa comande si trimite comanda. Comanda ajunge imediat la bar si pregatirea acesteia incepe imediat. Se economiseste timpul in care ospatarul ajunge la masa, preia comanda si o plaseaza.
Interactiune client-ospatar in timp real Prin intermediul aplicatiei, clientul localului poate adauga produse din menu si dupa plasarea comenzii initiale.

In cazul in care clientul este cazat la hotel si se afla spre exemplu pe plaja concesionata de hotel, poate accesa room service-ul si primeste comanda pe plaja.

Utilizarea aplicatiei va conduce la cresterea nivelului de apreciere al clientilor urmand ca acestia sa isi doreasca sa repete experientele placute si diferite fata de cele cu care erau obijnuiti, devenind clienti loiali. Respectul pentru timpul lor v fi rasplatit in timp.

Clientii in momentul instalarii aplicatiei isi dau acordul ca o parte din datele lor de pe Facebook sa poata fi accesate iar localul poate sa isi construiasca  o baza de date in care vor pastra informatii despre clientii lor pentru a le prezenta ofertele actuale.

Menu actualizat in timp real Pe timpul sederii la masa, in meniu pot aparea oferte noi.  Meniul este actualizat de proprietar si clientul primeste o notificare in acest sens si isi poate comanda produsul nou din menu. Produsele noi si actualizate in aplicatie,pot fi comandate imediat de catre un client, care este instiintat de oferta actuala. Produsele care nu mai sunt disponibile se sterg din lista iar clientii nu le mai pot comanda. Astfel  se evita situatia neplacuta ca un client sa comande un produs care nu mai este disponibil.
Reduceri cheltuieli atat pentru client cat si pentru proprietarul localului Clientul isi reduce considerabil “timpii morti” pe care ii petrecea de obicei pana cand un ospatar prelua comanda sau pana cand acesta aducea nota de plata. La o vanzare de 5000-6000 lei /zi, localul face o economie de 450 lei/zi prin servirea mai rapida a clientilor dar si prin utilizarea eficinta a meselor. Daca ai 200 clienti pe zi si la fiecare client vei economisi un minut (minim)  atunci iti raman aproximativ 3 ore in care sa servesti alti clienti care in conditiile actuale nu ar mai fi avut loc.
Costul aplicatiei  0 lei Abonament de 50-100 E/luna in functie de marimea restaurantului. Daca nu exista, se va achizitiona 1 Tableta/ laptop. Se vor achizitiona placute pentru mese cu QR code la pretul de 5 lei/placuta
Beneficii ospatar-client-local Nivelul de stres al ospatarilor va fi diminuat. Ospatarii vor oferi mai multa atentie clientilor pentru ca vor dispune de mai mult timp liber fapt ce ii va multumi pe clienti.

Clientii multumiti vor putea evalua ospatarul. Feedback-ul oferit de client poate fi folosit  ca referinta  de catre ospatar si poate fi anexat  CV-ului .

Evaluarea personalului va fi in acest fel monitorizata mult mai usor.

Acest beneficiu se poate masura urmarind numarului de vizite inregistrate/ client si prin calitatea review-urilor oferite de acestia.

Unde se foloseste acum aplicatia? In restaurante din  Romania,  SUA si in curand in Dubai. In Bucuresti puteti incerca sa comandati ce va pofteste inima din menu, prin intermediul FastOrder, la Borsalino si la Taverna Covaci

Ce ar mai trebui sa cunoasca proprietarii localurilor ce doresc sa adopte acest sistem?

 1. Sistemul este compus dintr-o tableta/laptop pe care ospatarii vor putea confirma comenzile pe care clientii le trimit direct de pe telefonul mobil.
 2. Fiecare masa va avea o placuta cu un cod QR specific fiecarei mese in parte.
 3. Clientul scaneaza codul QR prin intermediul aplicatiei Fast Order, in accest fel avand acces la meniul localului iar dupa trimiterea unei comenzi, pe tableta de la bar va aparea comanda si masa de la care s-a plasat comanda.
 4. Functionalitati aplicatie bar (tableta/pc):
 • Adaugarea si editarea meniului
 • Primirea si confirmarea comenzilor
 • Vizualizarea istoricului de comenzi
 • Organizarea si editarea meselor
 • Posiblitatea de a accesa baza de date cu toti clientii care au folosit aplicatia si de a trimite notificari cu oferte speciale.

Echipa Fast Order a pregatit un video informativ dedicat clientilor  si un video informativ dedicat proprietarilor de local/ospatarilor

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on January 20, 2017 in Efectul de Brand

 

2 responses to “COMANDA RAPID prin FastOrder! Nu o lasa sa se plictiseasca asteptand!

 1. Emanuel

  January 20, 2017 at 5:59 pm

  Unul dintre cele mai bune articole despre FastOrder, mulțumim!

   
  • Monica Rosu

   January 23, 2017 at 12:58 pm

   Mi-a placut mult ideea voastra. Cred ca va prinde foarte bine la public. Succes!!!!!!

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: