RSS

Gaina are picioarele paralele, in special dreptul.

02 Feb

 

Asa si cu legile astea.  Servesc tuturor dar mai ales unora…

De ce atata graba cu gratierea asta incat sa nu reziste pana la ziua cand ar fi primit si avizele? A fost mai bine la miez de noapte, fara avize? Ce atatea avize? Ce atatea dezbateri?

Cu aceasta ocazie am aflat ca Monitorul Oficial are program si noaptea….

De ce nu se bazeaza legile pe o analiza aprofundata?  Numai la noi se poate da o lege si apoi vedem noi…Legiuitorul se duce sa afle care e situatia in teren dupa ce da o lege si acest lucru se intampla numai in cazul in care se sesiseaza cineva si face scandal, altfel nu. Ce se intampla cu cei care sunt gratiati dupa ce parasesc inchisorile, nu se intreaba nimeni. Cine ii angajeaza? Cum pot trai in asa fel incat de acum incolo sa respecte legea?

Tot el, legiuitorul,  explica populatiei (doar un exemplu): Legea nr. 456/anul x, Articolul 4, alineatul 2, s-a modificat conform OUG 34/anul y. Si atat. Ce ar trebui sa faca o persoana care nu are cunostinte juridice dar care vrea sa traiasca respectand legea? Ca sa citesti o lege poti sa alergi destul de mult dupa ea pe internet, fiind posibil sa trebuiasca sa te abonezi cu plata pe unele site-uri care sa iti puna la dispozitie legea pe care o cauti. Apoi cauti articolul, alineatul si te trezesti ca in alineatul respectiv se face trimite la alte legi cu alte articole si alte alineate. Dintr-o data realizezi ca ai avea minim o intrebare pe care o pui cui trebuie iar acesta iti raspunde: La asta am mai raspuns, alta intrebare!

Privind casele nationalizate si retrocedarile, legile s-au construit tot asa…ca si cum un croitor ar executa costume pentru corpuri de politicieni. De legile lor s-au bucurat doar cei care trebuiau sa se bucure.  Oamenii de rand au fost aruncati in strada din casele lor, case in care au trait o viata intreaga. A avut loc a doua nationalizare dar cui sa-i pese?? Legea nu fusese gandita si pentru ei.

Te uiti la TV si trebuie sa faci brainstorming pentru a deslusi care este de fapt adevarul in cazul in care acesta a fost identificat de cei care pretind ca il transmit.

Ma intrebam daca aseara, in timpul multor ore de demonstratie pasnica, cineva se gandea la solutii. Oare jandarmii ar fi putut gandi ca solutie de descongestionare a pietei Victoriei, acea ambuscada intre ei si un grup de “demonstranti”(tot din randul lor dar civili).  Sper sa auzim cate ceva despre cei care au fost retinuti. Privind comportamentul celor care ii agresau pe jandarmi, oare ce nemultumire le aducea lor noua modificare legislativa? Ar exista posibilitatea ca acest circ sa fi fost creat?

Imi pun aceaste intrebari pentru ca am fost aseara in piata si pentru ca am vazut cu ochii mei oameni cu copii, oameni linistiti care nu doreau nimic mai mult decat sa se rupa lantul minciunilor si al parsiveniei  politice si sa inceapa sa se bucure cu totii de o viata mai buna si de respect.

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on February 2, 2017 in Articole diverse

 

4 responses to “Gaina are picioarele paralele, in special dreptul.

 1. philean

  February 2, 2017 at 1:08 pm

  Am reeditat: Spunea procurorul-șef că le vor rîde în nas infractorii. Și nu numai! Pentru că dispare complet infracțiunea de neglijență în serviciu – așa că ne vor rîde în nas toți funcționarii și asimilații lor, cărora nu le va mai fi frică în niciun fel – iar dacă nu-și fac treaba la locul de muncă, nu mai există pedepse (penale) pentru indiferență și neglijență. Deci dacă le vom cere să facă ceva din fișa lor de post, dacă nu le place ce le cerem, ghinion! Vom fluiera a pagubă la lună

   
  • Monica Rosu

   February 2, 2017 at 1:19 pm

   Sper sa retraga nebunia asta. Nu cred ca e nimeni impotriva gratierii daca exista la baza acesteia o gandire care sa serveasca natiunii intregi. Dar cand spun gandire ma gandesc la o analiza a situatiei actuale, la un proiect de lege care sa fie dezbatut, iar ideile bune in urma dezbaterii sa fie implementate, urmand ca dupa aceea sa fie finalizata si transmisa spre aprobare. Cand spun “gandire” ma refer la faptul ca legiuitorul se asigura ca nu favorizeaza alti infractori, etc. Sa vedem…poate astazi vom avea zi mai buna…

    
   • philean

    February 2, 2017 at 1:31 pm

    nu e vorba de gratiere – ci de dezincriminarea unor infractiuni – citește articolul lui Danileț, care explică ne-tehnic modul în care se schimbă lucrurile în Codul Penal

     
   • Monica Rosu

    February 2, 2017 at 1:33 pm

    L-am ascultat pe Danilet si in interviu. Stiu despre ce spui. In plus insa ma intereseaza si subiectul gratierilor.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: