RSS

Mancare cu notificare – stiri proaspete

20 Apr

Caroli Food Group aduce in atentia consumatorilor si mai precis a iubitorilor de mezeluri, ceva nou si interesant!

Liderul pe piata de mezeluri din Romania, Caroli, ne prezinta “ Carolimetrul termic”, o eticheta  inteligenta aplicata pe produsele ce au nevoie de o temperatura optima pentru a-si pastra calitatile si prospetimea.

  • Cand cadranul termosensibil se coloreaza in galben este un semn de atentionare ca produsul trebuie reamplasat la rece, sub 8° C.
  • Cand cadranul este verde atunci produsul se afla la temperatura recomandata.

Astfel  orice consumator poate observa pe produsele Caroli, daca sunt pastrate atat acasa dar si in magazinele in care sunt comercializate la o temperatura corespunzatoare.

Grija reala fata de consumator demonstrata de preocuparea continua pentru cresterea calitatatii produselor si a proceselor, reprezinta o modalitate prin care un business  poate creste valoarea brandului sau. Increderea si calitatea sunt doua dintre valorile companiei  Caroli Food Group, valori pe care le regasim exprimate  si in aceasta noua initiativa de marketing.

Pentru a face publica aceasta initiativa, Caroli Food Group impreuna cu Penny au organizat in perioada 1.04.2017 – 30.04.2017, o campanie promotionala pentru “Salamul Semenic cu Carolimetru termic”. Posesorul unui card Peny, ce va cumpara salam Semenic de minim 6 lei pe acelasi bon fiscal, este inscris automat intr-o tombola ce ii ofera sansa sa castige unul dintre cele 5 weekend-uri  la munte in valoare de 300 Euro.  Regulamentul il gasiti aici http://www.carolifoods.ro/ro/noutati/campania-promotionala-salamul-semenic-cu-carolimetru-termic-si-penny-iti-ofera-sansa-castigarii-a-5-week-end-uri-la-munte/#.WOpZF0WGOUk

Intrebari frecvente cu privire la modul de functionare al carolimetrului termic si raspunsuri la acestea, au fost postate pe pagina de web a companiei dar le puteti regasi si mai jos:

De ce aţi pus eticheta termosensibilă pe salamul Semenic Extra?

Am considerat că este oportun să reamintim tuturor, atât retailerilor cât şi consumatorilor, importanța păstrării produselor alimentare la temperatura optimă (cea menţionată de către producători, pe eticheta fiecărui produs)

Doar Salamul Semenic Extra cu etichetă termosensibilă trebuie ținut la rece/ are nevoie de condiții de păstrare mai speciale?

Nu, nu doar Salamul Semenic Extra de la Caroli trebuie păstrat la o temperatură sub 8°C. Toate produsele alimentare trebuie transportate, depozitate și păstrate la o temperatură optimă! Această temperatură optimă este inscripționată pe eticheta fiecărui produs și respectată că atare.

După cât timp Carolimetrul termic se schimbă din verde în galben?

Timpul în care cadranul termosensibil se schimbă din verde în galben depinde foarte mult de temperatura la care a fost depozitat produsul la rece și apoi la cât de cald este ambientul în care se amplasează. De exemplu: Dacă produsul a fost depozitat într-un frigider la 6°C și apoi se amplasează pe masa din bucătărie în care avem 26°C, cadranul termosensibil devine galben în aproximativ 40 de minute (atunci când produsul ajunge la o temperatură mai mare de 8°C)

După cât timp de când e repus la rece, Carolimetrul termic redevine verde?

Timpul în care cadranul termosensibil se schimbă din galben în verde depinde foarte mult de temperatura la care a fost expus produsul la cald și apoi la ce temperatură este setat frigiderul dumneavoastră. De exemplu: în cazul unui un produs care a stat pe masă din bucătărie (cu o temperatură ambientală de 26°C), care se reamplasat în frigider (la 6°C) i se va recolora cadranul termosensibil în verde în aproxomativ 60 minute.

De ce Carolimetrul nu este ireversibil?

Eticheta termosensibilă a fost gândită ca un instrument de notificare că alimentele trebuie să fie păstrate în condiții optime, cele menționate pe eticheta fiecărui produs alimentar. În cazul salamului Semenic Extra, cadranul termosensibil are rolul de a evidenția într-un mod foarte vizibil când este păstrat la temperatură optimă (sub 8°C) și de a atenționa când produsul se află la o temperatură peste 8°C și trebuie reamplasat la rece. Acest cadran termosensibil este amplasat pe fața etichetei, la toate salamurile Semenic Caroli atât cele de 350g cât și cel de la vitrină asistată, într-un mod cât mai vizibil pe fața etichetei, ușor de remarcat atât în vitrinele magazinelor cât și acasă la fiecare consummator

De ce îngălbenește carolimetrul termic în momentul în care pui mâna pe el, dar apoi revine la culoarea verde?

Acest lucru se întâmplă deoarece cadranul termosensibil sesizează temperatura produsului pe care este lipit: este verde când sesizează temperatura produsului depozitat sub 8°C și repectiv se îngălbenește pentru câteva secunde dacă punem mână caldă pe el.

De ce îngălbenește etichetă în momentul în care o dezlipesc de pe salam?

Cadranul termosensibil al etichetei “simte” temperatura produsului pe care este lipită. Dacă eticheta nu mai este lipită pe produsul rece, ea va sesiză temperatură din ambient (iar dacă în încăpere este mai cald de 8°C este normal ca acest cadran termosensibil să se coloreze în galben).

Am văzut în rafturile magazinelor produsele cu cadramul termosensibil îngălbenit. Ce înseamnă acest lucru?

Pot fi două posibile explicații:
•   temperatură din vitrină frigorifică a magazinului nu este setată sub 8grade C;
•   fluxul de aer rece al vitrinei este obturat/ nu ajunge la produs;

În frigiderul meu de acasă cadranul termosensibil al etichetei de pe salamul Semenic se îngălbeneşte. Ce înseamnă acest lucru?

Recomandăm să verificaţi dacă temperatura din frigider este setată sub 8°C sau dacă răceşte suficient de bine astfel încât temperatura din frigider să fie sub 8°C.

Am găsit în magazin, la acelaşi raft două produse de tip salam Semenic Extra: unul cu cadranul verde, iar unul cu cadranul galben. Ce înseamnă?

Pot fi două posibile explicaţii:
•   fluxul de aer rece al vitrinei este obturat/ nu ajunge la produs;
•   produsul este poziţionat uşor în afară vitrinei frigorifice, unde temperatura din ambient este mai mare decât 8°C

Această schimbare în etichetă creşte preţul produsului?

La Caroli Foods ne pasă de consumatori şi inovăm continuu produse de calitate şi procese care aduc valoare în viaţă lor. În acest sens am avut grijă că noile etichete inovatoare cu ecran termosensibil, folosite de acum la Salamurile Semenic Caroli, să nu crească preţul de vânzare al produselor.

Această eticheta îmi asigură că produsul este proaspăt/ este în termenul de valabilitate?

Nu, acest cadran termosensibil arată dacă este ţinut la temperatura optimă sub 8°C (în acest caz este verde) şi atenţionează dacă produsul este amplasat la o temperatura mai mare decât cea optimă (peste 8°C, în acest caz cadranul devine galben). Termenul de valabilitate al produsului este menţionat separat, pe verso, în dreptul menţiunii: “Expiră la data:…”

Această eticheta îmi certifică că produsul a fost ţinut la rece pe tot fluxul logistic, de la fabrică până pe rafturile magazinelor?

La Caroli Foods există o preocupare continuă pentru calitatea produselor şi a proceselor. În acest sens noi monitorizăm continuu întregul lanţ frigorific al produselor- începem cu producţia și ambalarea în fabrica noastră din Piteşti, continuăm cu depozitele noastre din ţară, în timpul transportului cu maşinile frigorifice proprii şi terminăm cu verificarea vitrinelor frigorifice ale magazinelor partenere. În plus, încurajăm consumatorii să se asigure că îşi fac cumpărăturile în magazinele care respectă condiţiile optime de păstrare a produselor alimentare.

Eticheta s-a îngălbenit în maşină, în drum spre casă. Ce să fac?

Nu este grav, produsul este în continuare bun pentru consum, dacă nu a stat la o temperatura mai mare de 8°C mai mult de o ora. Este doar un semn de atenţionare că produsul nu se mai află amplasat la temperatura optimă. Este important să conștientizați importanța păstrării tuturor produselor alimentare la temperatura inscripţionată pe etichete.
În plus, vă recomandăm câteva articole care va pot ajută să transportaţi şi să păstraţi produsele alimentare în condiţii optime, în special când afară temperatura este mai mare de 8°C:
•   pentru transport din magazine către locuinţă: sacoşe termoizolante cu pastile de răcire, rucsaci termoizolanţi, minifrigidere cu alimentare la brichetă auto;
•   pentru consum în afară casei (la şcoală, la serviciu, la picnic): genţi sau rucsaci cu buzunar termoizolant;

Am văzut în rafturile magazinelor produsele cu cadran termosensibil cu culori diferite de verde: de la verde închis la verde deschis. Ce înseamnă acest lucru?

Cadranul termosensibil este verde închis când temperatura produsului se apropie de 2°C şi este verde deschis când temperatura produsului se apropie de 8°C.

 

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on April 20, 2017 in Efectul de Brand

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: