RSS

About

Dupa ce am lucrat 10 ani in proiectare, un an in animatie (desene animate ca sa nu existe dubii) si doi ani in cosmetica, dupa ce am devenit sotie si mama unui baietel care astazi este student, am plecat in Canada. In prima saptamana am vrut sa revenim in tara dar biletul era foarte scump daca nu il cumparai cu ceva timp in avas si ar fi insemnat sa ne cheltuim o mare parte din banii stransi cu greu acasa fara sa realizam nimic. Am plecat in Canada fara sa cunoastem pe cineva, fara sa avem un loc de munca, cu un copil de 3 ani. A fost greu mai ales ca pe vremea aceea nu exista internet pe la noi ca sa te poti documenta asa cum o facem astazi. Nu am avut alta varianta decat sa ramanem acolo si am ramas 7 ani. Am ramas atat de mult pentru ca ne-a placut. Ne-am acomodat si ne-am simtit mai bine ca oriunde. In tot acest timp fara sa imi dau seama nici un pic, viata mea, valorile, modul in care gandeam s-au modificat substantial astfel incat la revenirea in tara nu imi mai gaseam locul. Au trecut 10 ani de cand am revenit in Romania si inca sunt in cautarea locului pierdut. In speranta ca il voi gasi mai usor am creat acest blog in care intentionez sa adun toti oamenii frumosi la suflet care au ceva bun de spus cu privire la orice isi doresc, dar sa fie bun, oameni care sa gandeasca pozitiv si sa ii inspire si pe altii, sa isi doreasca sa obtina ceva in viata lor fara a fi vreodata cuprinsi de ura sau invidie nonconstructiva. O parte i-am gasit deja si incet incet simt ca imi gasesc locul.

De ce m-am intors din Canada??? O intrebare care uneori nici mie nu-mi da pace.

Ca sa trec cu mai mult optimism peste intrebare as putea spune ca m-am intors sa vad cum e cand nu ai totul din punct de vedere material. Optimismul reiese din faptul ca oricand pot sa plec doar ca o parte ceva mai mare din sufletul meu este inca aici. Si acum, pentru ca tot venisem in tara, trebuia sa fac ceva. Am lucrat in marketing si cum pe toate in viata le-am facut in alt timp decat la timpul lor, am absolvit facultatea de marketing si un masterat in acelasi domeniu, ambele in Universitatea Romano-Americana. M-am simtit minunat in facultate. Daca as fi nemuritoare as sta multa vreme la facultate (facultate, master, doctorat si apoi de la capat altceva).

Dorinta mea de a ajuta oamenii este debordanta. Am contribuit atat in Canada cat si in Romania pentru ca viata persoanelor care sufera de talasemie majora (boala genetica a sangelui, netrasmisibila in alt mod) sa fie mai buna. In acest sens am stabilit prima legatura la nivel international (cu privire la aceasta boala) si anume intre Asociatia Persoanelor cu Talasemie Majora din Romania si Thalasseaemia International Federation din Cipru. Am avut primul website din Romania despre thalasemie (scris in limba romana) care a fost citat si in teze de doctorat. Am publicat in 2012, un articol in Journal Medicine of Life cu scopul de a evidentia importanta introducerii pe lista obligatorie de analize a “electroforezei hemoglobinei, singurul test care poate depista thalasemia. De ce este important? Simplu. Exista doua tipuri de thalasemie, minora si majora. Cu thalasemia minora poti sa traiesti o viata intreaga fara sa stii si tocmai aici este pericolul. Daca te casatoresti cu o persoana care la fel ca si tine nu stie ca are thalasemie minora se poate naste un copil care sa mosteneasca de la ambii parinti aceasta gena si sa aiba talasemie majora.  Thalasemia majora este o boala grea. Toata viata trebuie sa faci tratament, transfuzii, etc. Pentru mai multe amanunte intrati pe www.talasemia.ro. Si nu uitati, inainte de casatorie, faceti electroforeza hemoglobinei. Este o simpla analiza din sange.

Aceasta dorinta de a ajuta pot spune ca se transforma treptat in dorinta de consiliere atat la nivel de individ cat si la nivel de grup.

Acesta este motivul pentru care iIn momentul de fata sustin seminarii de dezvoltare personala. Am atat de multe lucruri de spus, pentru ca am acumulat multa experienta, din diverse domenii de activitate si multa si variata experienta de viata.

“Efectul de brand”, seminarul meu de capatai, este seminarul prin care eu simt ca deschid drumuri noi pentru multe persoane indiferent de varsta, sex, categorie sociala sau studii. Fac acest lucru cu tot sufletul si sper ca ceea ce transmit sa fie receptionat in acelasi fel. Restul despre mine….descoperiti pe blog. Va astept cu drag in viata mea si pe blogul meu, pentru a ne bucura impreuna de lumea in care traim si pentru a incerca prin toate metodele posibile sa o facem mai buna.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: