RSS

Piticul din turnul lui Tepes

23 Jun

Ce avem noi aici?? Un clip publicitar pentru KFC, filmat de nemti (deci pentru KFC Germania), in Romania. Locul ales pentru filmari este Turnul Chindiei, cel mai important loc din Targoviste, un monument istoric, locul in care Tepes facea legi pentru Tara Romaneasca. Tepes si KFC se stie ca au o legatura dar nu banuiam ca este atat de stransa incat nemtii vor sa o incerce. Daca mananci prea mult KFC te imbolnavesti si o sa iti dai seama ca ai luat teapa. Aceasta este singura legatura.

Un pitic dezbracat, exact asa cum l-a lasat mama natura, statea in varful turnului intre doua domnisoare. Piticul se arunca de pe turn in bratele multimii care scanda de jos idreptandu-se in zbor, catre o galeata rosie.Am cateva intrebari… poate are cineva si raspunsuri:

  1. De ce pitic?? Sunt portii mici la KFC??
  2. De ce pitic gol???
  3. Cele doua domnisoare, martori ai “dezbracaciunii piticesti”, ce rol au? S-au oferit voluntar?
  4. De ce s-a aruncat piticul?
  5. De ce s-a aruncat piticul intr-o galeata? Putea sa incerce o teapa, ca sa se accentueze legatura cu Tepes…
  6. Dar de ce nu le-a invitat pe domnisoare la masa in cazul in care s-a aruncat de bucurie ca e pretul foarte mic?
  7. De ce in Romania?
  8. Ce am inteles eu din reclama? Nimic….

Doamne ce de batai de cap mi-a dat aceasta reclama.

Mandria noastra de turn a devenit locul de lansare al unui pitic nud. Cine ar fi crezut?

Acest clip a scandalizat tot orasul Targoviste.

Cum sa repari un asemenea prejudiciu? Primaria Targoviste se pare ca va cere daune la Tribunal si primarul asteapta sa primeasca scuze pentru jignirea adusa romanilor, prin realizarea unui astfel de clip, in acest loc cu incarcatura istorica. Nu stiu daca s-a ajuns la tribunal si nici nu stiu daca s-au oferit/primit scuze dar pot spune ca in momentul de fata, clipul a fost retras de pe pagina KFC din Germania.

Lasandu-i putin pe nemti, cred ca romanii responsabili cu administrarea acestui monument istoric, ar fi trebuit sa afle ce se filmeaza si daca filmarea nu aduce prejudicii orasului Targoviste si romanilor in general. Daca inchiriezi cuiva un astfel deloc, nu il lasi sa faca ce vrea. Zic si eu…

Pe de alta parte,eu stiu ca nemtii au si ei turnurile lor. Spre exemplu, turnul de mai jos apartine firmei “Das Dick”. Oare ce le-a lipsit sa foloseasca un turn nemtesc pentru o reclama nemteasca? Daca piticului ii era frica sa sara pentru ca turnul era prea inalt puteau sa spuna ca e un produs KFC, cu carnea pregatita la abur.

 

 

 

 
Leave a comment

Posted by on June 23, 2017 in Efectul de Brand

 

Leave a comment